«

»

Feb
12

AJAI BEDAH HIDUNG

“DALAM soal ini saya perlu pentingkan kesihatan sendiri. Saya tidak akan ambil pusing apa yang orang lain katakan kerana kesudahannya, saya sendiri yang akan merasai kesannya,” jelas komposer terkenal, Ajai berkaitan khabar yang mengaitkan dirinya melakukan pembedahan hidung.

Mengulas lebih lanjut mengenai perkara itu, Ajai memberitahu pembedahan yang dilaluinya kira-kira empat bulan lalu bukanlah bertujuan untuk kecantikan tetapi sebagai rawatan penyakit sinus yang dihadapinya sejak belasan tahun lalu.

“Sebenarnya saya sudah belasan tahun saya menghidap sinus tapi memandangkan tidak ada masa, jadi saya cuma buat rawatan tradisional sahaja sebelum ini.

“Sehinggalah satu hari, kira-kira empat bulan lalu, bila bangun daripada tidur saya mendapati telinga sebelah kiri saya tidak dapat mendengar dengan jelas dan rasa sakit bila di sentuh.

“Tidak sangka lepas buat pemeriksaan, doktor dapati jangkitan daripada sinus itu telah merebak ke bahagian telinga kiri. Doktor syorkan supaya saya menjalani pembedahan ini untuk selamatkan pendengaran telinga kiri saya,” jelasnya panjang lebar ketika ditemui pada majlis sidang akhbar program terbaru TV3, Jemput Masuk, Cef, kelmarin.

Tambahnya, kesan daripada pembedahan itu, dia menerima sebanyak 19 jahitan dan gegendang telinga kirinya terpaksa dibuang kerana dijangkiti.

“Alhamdulillah, setelah berehat selama dua bulan, keadaan saya sudah pulih walaupun ada kalanya rasa tidak selesa.

“Saya tidak kisah kalau ada yang membuat andaian yang tidak sepatutnya. Apa yang penting kesihatan saya sekarang sudah pulih,” ujarnya.

sumber : SH Online

Leave a Reply

Your email address will not be published.