Mar
31

Lilli: SEEKOR ANAK LEMBU ENAM KAKI

BERN – Seekor anak lembu baka tenusu yang dinamakan sebagai Lilli, menjadi tarikan dunia apabila dilahirkan istimewa dengan memiliki enam kaki dan kini sudah berusia tujuh minggu. Lilli yang kini tinggal di sebuah ladang di Weissinburg dilaporkan hidup di dalam keadaan sihat, namun ia memerlukan penjagaan rapi bagi mengelak kemurungan yang biasa terjadi kepada haiwan-haiwan … Continue reading »

Mar
30

WAJAH-WAJAH LUCU & COMEL AARON AZIZ

Khas untuk peminat-peminat setia pelakon pujaan ramai Aaron Aziz, dRS ingin kongsikan beberapa keping gambar hero pujaan Malaya ini yang diambil daripada akaun Facebook peminat ‘We Love Aaron Aziz’. Foto-foto ini memperlihatkan beberapa karektor yang dibawakan oleh Aaron dalam filem ‘Ngorat’ yang turut menampilkan pelakon Erra Fazira dan Iedil Putra. Filem ini diterbitkan oleh LineClear … Continue reading »

Mar
28

SCHA DAN AWAL NIKAH 4 MEI INI

KUALA LUMPUR – Pasangan selebriti popular yang sedang hangat bercinta, Awal Ashari, 30, dan Scha Al-Yahya, 28, bakal menamatkan zaman bujang masing-masing apabila memilih tarikh 4 Mei ini sebagai hari pernikahan mereka. Dalam satu sidang akhbar yang diadakan di Jalan Ampang di sini petang semalam, pasangan itu turut mengumumkan lokasi majlis itu yang bakal berlangsung … Continue reading »

Mar
27

Selepas Wardina, Mawi Pula Jadi Mangsa Pecah Masuk Rumah

PETALING JAYA – Selepas rumah milik keluarga selebriti terkenal, Wardina Safiyyah di Ampang dipecah masuk baru-baru ini, tiba pula giliran keluarga Juara Akademi Fantasia, Mawi, yang disamun perompak pada awal pagi tadi. Rumah banglo milik penyanyi terkenal, Mawi, telah dipecah masuk oleh beberapa orang perompak pada awal pagi tadi sehingga menyebabkan keluarganya kerugian yang dianggarkan … Continue reading »

Mar
26

AWAL ASHAARI LAMAR SCHA Al-YAHYA SECARA TERBUKA

Pengacara, Awal Ashaari telah membuat kejutan dengan melamar kekasihnya Scha Al-Yahya untuk dijadikan isteri secara langsung dalam set Propaganza yang bersiaran di Astro Ria tengah hari tadi. Ketika melamar Scha Al Yahya, Awal Ashaari turut menghadiahkan sebentuk cincin, sejambak bunga ros dan patung beruang sebesar manusia. Scha yang terkejut dengan tindakan spontan Awal itu dengan … Continue reading »

Mar
24

SAM MEMANG NAK JADI PENYANYI, TAPI…

dRS tak sangka rupanya Sam bukan sahaja berbakat dalam bidang lakonan tetapi juga mempunyai bakat terpendam dalam bidang nyanyian…Tak percaya? Sumber ni dRS dapat daripada media popular yang telah menemuramah Sam sendiri.. Sudahkah anda mendengar lagu dendangan pelakon terkenal, Shaheizy Sam duet bersama Yana Samsudin berjudul, ‘Begini Caranya’? Lagu ciptaan komposer, Ajai ini merupakan lagu … Continue reading »

Mar
22

Liyana Jasmay Tunang 28 Mac, Nikah Januari 2013

“Kedua-dua kami mahukan perkara ini berlangsung dengan cepat,” ujar pelakon dan penyanyi, Liyana Jasmay saat diajukan mengenai majlis pertunangannya yang bakal berlangsung pada 28 Mac ini. Menurut pelakon filem ‘Papadom’ ini, keputusan itu dibuat selepas kedua-dua mereka sepakat tidak mahu menangguhkan lagi perkara yang baik ini. “Buat apa nak berpacaran, baik terus kahwin saja. Berpacaran … Continue reading »

Mar
21

Kes Parah…Lelaki Ini Asyik Ketawa Sejak Menjalani Pembedahan Dua Tahun Lalu!

Ini betul-betul kes naya. Seorang lelaki warga Belanda menjalani pembedahan di bahagian pinggulnya dua tahun lalu. Entah di mana silapnya, sejak daripada pembedahan itu, Huug Bosse asyik ketawa, ketawa dan ketawa! Walaupun isterinya sampai naik menyampah dengan keadaan tersebut, Bosse ternyata tidak dapat berbuat apa-apa…malah ketika isterinya marah pun, dia hanya mampu terdiam sebentar sebelum … Continue reading »

Mar
20

WAJAH KUCING PALING MENYERAMKAN DI DUNIA

Kali ini dRS nak kongsikan artikel menarik ini…agak menarik perhatian kan bila dapat tahu ada juga kucing yang berwajah menyeramkan..tapi tu la, setiap kejadian Allah tiada yang mustahil..kebesaran Allah s.w.t.. Kucing biasanya adalah haiwan peliharaan yang akan dikaitkan dengan imej comel dan lucu. Namun, kucing yang dinamakan Don Sphynx seperti dalam gambar di atas mungkin … Continue reading »

Mar
19

Anak Rozita Che Wan Lari Dari Rumah?

dRS agak terkejut mendapat tahu berita kehilangan Aniq Ezra yang merupakan anak lelaki kepada selebriti jelita tanahair, Rozita Che Wan, menggemparkan sekejap laman sosial Twitter semalam namun berjaya reda apabila dia dikatakan telah ‘dijumpai’ semula hari ini. Berita kehilangan Aniq yang dikatakan baru bersekolah di tingkatan dua itu tersebut tersebar secara meluas di kalangan pengguna … Continue reading »

Older posts «